Brak produktów
Warning: Last items in stock!
Availability date:
Skład (INCI) | Kawa surowa Robusta |
Kraj pochodzenia | Indie |
Opakowanie | papier z foliową wkładką |
Problemy zdrowotne | nadwaga | otyłość |
Rodzaj produktu | wegetariański, wegański, bez dodatku cukru |
Zielona kawa to inaczej ziarna kawy, które nie zostały poddane paleniu. Z tego powodu mają zielony kolor i zachowują swoje prozdrowotne właściwości. Napar z zielonych ziaren ma cierpki i kwaskowaty smak i nie posiada charakterystycznego zapachu kawy. Zielona kawa ma więcej substancji aktywnych niż kawa palona - czarna. Zawartość kofeiny jest dokładnie taka sama, jak w tradycyjnej co zachowuje jej energetyzujące właściwości.
Zielona kawa wspomaga proces odchudzania i reguluje tempo przyswajania węglowodanów. Zawarty w niej Kwas Chlorogenowy obniża wchłanianie cukrów w przewodzie pokarmowym, co pozwala na aktywne czerpanie z zapasów zgromadzonych w organizmie. Zwiększa on również czułość komórek na insulinę. Jest silnym przeciwutleniaczem, o właściwościach przeciwbakteryjnych, przeciwzapalnych i przeciwgrzybiczny.
Do filiżanki wsypać trzy łyżeczki kawy, następnie zalać ją gorącą wodą (temp. 90°C). Po 7-10 minutach odcedzić. Tak przygotowany napój nadaje się do spożycia. Proponuje się pić 3 razy dziennie 10-20 minut przed posiłkiem