Pusto
Warning: Last items in stock!
Availability date:
Masło klarowane ghee 240g
Skład (INCI) | 100% tłuszcz mleczny z masła poddanego klarowaniu. |
Kraj pochodzenia | Polska |
Opakowanie | szkło |
Problemy zdrowotne | zaburzenia trawienia |
Rodzaj produktu | bez glutenu, bez dodatku cukru, bez konserwantów |
Uwagi | Przechowywać w zacienionym miejscu w temp. poniżej 18°C. |
Masło klarowane, czyli masło Ghee od wieków używane jest w tradycyjnej kuchni indyjskiej, ajurwedyjskiej czy tybetańskiej. Powstaje w procesie gotowania i oczyszczania masła pozbawiając go laktozy, kazeiny, wody i zanieczyszczeń. Wysoka temperatura dymienia oraz delikatny, lekko orzechowy smak sprawiają, że masło klarowane świetnie nadaje się do gotowania, smażenia i pieczenia.
Masło Ghee ułatwia trawienie, pomaga ograniczyć nadmiar kwasów w żołądku i dostarcza witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Zawiera przeciwutleniacze i łatwo przyswajalne kwasy tłuszczowe.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 900 kcal, Tłuszcz: 100 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 60 g), Węglowodany: 0 g (w tym cukry: 0 g), Białko: 0 g, Sól: 0 g
Używać jako alternatywę dla innych olejów i tłuszczów: do gotowania, duszenia, pieczenia, smażenia.
Brak opinii. Dodaj opinię
Masło Ghee to zdrowe masło klarowane do gotowania, pieczenia i smażenia.
Podaj imię
Podaj adres e-mail
Napisz opinię
Obsługiwane typy plików: jpg, jpeg, png, gif. Max: 8 MB
Możesz zostawić tylko 1 recenzji dla tego produktu
@CUSTOMER_NAME@
@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@