Olej Jojoba nierafinowany 50ml

16,90 zł

w magazynie - wyślemy w ciągu 12-48 godzin

Wysyłka od 11,90zł. Darmowa dostawa od 249zł
Paczkomaty Inpost
do 199zł - 11,90 zł
od 199zł - 0,00 zł
Pobranie - brak
Kurier Inpost Przedpłata
do 199zł - 13,90 zł
od 199zł - 0,00 zł
Pobranie - brak

Darmowa DostawaPrzy zamówieniu za minimum 249zł przesyłka GRATIS!
(dotyczy przedpłaty)

do ulubionych

Pytanie o produkt
Olej Jojoba nierafinowany 50ml

Olej Jojoba nierafinowany 50ml

 

udostępnianie

Etykieta produktu

Skład (INCI)Buxus chinensis
Rodzajnierafinowany, tłoczony na zimno
Kolorzłoty
Zapachdelikatnie orzechowy
Konsystencjaciekła w temperaturze pokojowej, po schłodzeniu matowieje i twardnieje
ProducentMaluni
Opakowaniebutelka szklana z atomizerem
Rozwiń etykietę

Polecany do cery: suchej, odwodnionej, wrażliwej, tłustej, trądzikowej.
Polecany dla włosów: przetłuszczających się, wypadających, średnio i wysokoporowatych.

Jojoba (Buxus chinensis) jest płynnym woskiem otrzymywanym z nasion krzewu o tej samej nazwie, który rośnie na terenach pustynnych i półpustynnych.

Olej jojoba zawiera głównie palmitynian cetylu (o bardzo cennych własnościach natłuszczających i odżywczych, zbliżonych do oleju wielorybiego), skwalen (który występuje w naturalnym płaszczu tłuszczowym skóry, chroniący przed utratą wody), alkohole alifatyczne, fitosterole i witaminę F. Jojoba charakteryzuje się bardzo wysoką zgodnością biologiczną ze skórą, dzięki czemu doskonale się wchłania, odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę i włosy.

Stosowany przy każdym typie skóry, a szczególnie polecany przy zapaleniach, łupieżu, poparzeniu słonecznym i trądziku. Zapobiega powstawaniu rozstępów (pojawiających się np. w czasie ciąży). Olej jojoba zawiera kwas mirystynowy, skuteczny na zapalenie stawów oraz reumatyzm.

Właściwości

  • natłuszcza, odżywia i zmiękcza
  • doskonale się wchłania
  • przyspiesza gojenie ran i stanów zapalnych
  • łagodzi objawy trądziku i łupieżu
  • odżywia zniszczone włosy
  • zapobiega powstawaniu rozstępów
  • leczy reumatyzm i zapalenia stawów
  • przedłuża ważność innych olejków

Zastosowanie

Doskonale nadaje się do pielęgnacji skóry twarzy i całego ciała, do masażu, a także jako odżywka do włosów . Dodany do innych olejów roślinnych automatycznie przedłuża ich ważność, co poleca się czynić przy mało stabilnych olejach.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej opinii

Produkty z tej samej kategorii