Brak produktów
Warning: Last items in stock!
Availability date:
Skład (INCI) | Emblica officinalis (Emblic Myrobalan) Fruit, Sugar, Honey, Clarified Butter, Sesamum Indicum (Sesame) Oil, Piper Longum (Long Pepper) Fruit, Bambusa Bambos (Bamboo Manna), Elettaria cardamomum (Cardamom) Seed Syzygium aromaticum (Clove) Flower buds, Mesua ferrea (Cobras saffron) Stamen, Cinnamomum tamala (Leaf cinnamon) Leaf, Cinnamomum zeylanicum (Cinnamon) Stem Bark, Pueraria tuberosa (Indian Kudju) Root Tuber, Dioscorea bulbifera (Air potato) Root Tuber, Withania somnifera (Winter cherry) Root, Asparagus racemosus (Asparagus) Root, Aegle marmelos (Bengal quince) Root, Desmodium gangeticum (Sal leaf bush) Root, Gmelina arborea (Cashmere tree) Root, Oroxylum indicum (Indian Trumpet Flower) Root, Premna integrifolia (Headache tree) Root, Solanum indicum (Indian Nightshade) Root, Solanum xanthocarpum (Febrifuge plant) Root, Stereospermum suaveolens (Rose Flower fragrant) Root, Tribulus terrestris (Small Catrops) Fruit, Uraria picta (Urara Pitch) Root, Sida cardifolia (Country Mallow) Plant, Phaseolus trilobus (Wild Green Gram) Plant, Teramnus labialis (Horse Vine) Plant, Pistacia integerrima (Crab's claw) Galls, Phyllanthus niruri (Feather foll Plant) Plant, Leptadenia reticulata (Cork swallow wort) Root, Terminalia chebula (Chebulic Myrobalan) Pericarp, Tinospora cordifolia (Heart-leafed Moonseed) Stem, Curcuma Zedoaria (Zedoary) Rhizome, Boerhavia diffusa (Spreading Hogweed) plant, Nymphaea stellata (Blue Water Lily) Flower, Adhatoda vasica (Malabar Nut) Root, Glycyrrhiza glabra (Liquorice) Root, Maritima annua (Ice plant) Fruit, Vitis vinifera (Raisins) Dry Fruit, Inula racemosa (Irish root) Root, Santalum album (Sandalwood) Heart wood, Potassium Sorbate - E202. |
Producent | Dabur |
Kraj pochodzenia | Indie |
Opakowanie | plastik |
Problemy zdrowotne | brak energii, spadek nastroju, osłabienie odporności, stres, podwyższony cholesterol, toksyny | metale ciężkie, kaszel | ból gardła |
Rodzaj produktu | wegetariański |
Od tysiącleci rodziny w Indiach i na całym świecie cieszą się ziołową formułą Chyawanprash.Ta ajurwedyjska pasta jest unikatową kombinacją ponad 49 najcenniejszych ziół i srebra połączonych z niezwykle bogatym w witaminę C owocem amla. Dzięki temu jest on najlepszym ziołowym ajurwedyjskim preparatem, który odmładza, odżywia i wzmacnia ciało dostarczając energii i witalności.
Składniki Chyawanprash zawierają 30 razy więcej witaminy C niż pomarańcza. Regularnie stosując Chyawanprash będziecie znacznie mniej podatni na choroby i infekcje, poczujecie się silniejsi fizycznie i odporniejsi na stres. Chyawanaprash jest robiony pod ścisłą kontrolą z ponadwiekowej ajurwedyjskiej receptury co daje nam gwarancję produktu najwyższej jakości.
Kluczowe składniki:
- Amla ( agrest indyjski/ Emblica officinalis ) - najbogatsze naturalne źródło witaminy C, wzmacnia układ immunologiczny, antyoksydant.
- Pippali ( pieper longum ) - pomaga w kaszlu, wyrównuje oddech, wzmacnia funkcje płuc.
- Karkatshringi ( Pistacia integerrima ) - reduktor stresu.
- Kesar - dodaje energii, sprawia że skóra wygląda zdrowo.
- Bedarikant ( Ipomoeia digitata ) - poprawia metabolizm, redukuje stres.
- Bala ( Sida cordifolia ) - poprawia metabolizm, zwalcza ogólną słabość, daje siłę i wytrzymałość.
- Guduchi - sprawia że jesteśmy mocniejsi fizycznie i mentalnie, odmładza nasz system immunologiczny.
- Satavari - wzmacnia zdrowie, polepsza wzrok.
- Ghee ( klarowane masło ) - wg. ajurwedy uznawany za jeden z najbardziej odżywczych produktów we wszechświecie.
- shvaganda - reguluje funkcjonalność ciała, wzmacnia odporność.
Ponad to formula zawiera jeszcze wiele innych niezwykle cennych ziół jak np.: kudzu, korę cynamonu, aszparagus, olej sezamowy, gałkę muszkatałową, miód oraz inne.
Chyawanprash dostępny jest w formie brązowej pasty o konsystencji dżemu. Ma słodko-kwaśny posmak z delikatną ostrą nutą. Może być spożywany jako samodzielny produkt lub jako smarowidło na różnego rodzaju pieczywo, krakersy etc. Niektórzy uwielbiają spożywać go w formie napoju mieszając go z mlekiem. We wszystkich przypadkach zachowuje on swoje terapeutyczne i zdrowotne właściwości. Zalecane jest spożywanie 1-2 łyżeczek 2 razy dziennie (rano i wieczorem, przynajmniej 15 minut przed jedzeniem). Dzieci max 1 łyżeczkę.
Ponieważ spożywanie Chyawanaprash firmy Dabur nie wywołuje skutków ubocznych, można go bezpiecznie spożywać przez całe życie.
ten specyfik zawsze pomaga mi na bolące i podrażnione gardło, od razu po zjedzeniu czuję ulgę