Pusto
Warning: Last items in stock!
Availability date:
Miód Rzepakowy 400g Miody Bieszczadzkie
Skład (INCI) | miód 100% |
Kraj pochodzenia | Polska |
Opakowanie | szkło |
Problemy zdrowotne | brak energii, kaszel | ból gardła, katar | zapalenie zatok, nadciśnienie, osłabienie odporności, problemy z krążeniem, rany l ukąszenia, przeziębienie | grypa, zaburzenia trawienia, zaburzenia pamięci, zgaga l refluks |
Rodzaj produktu | bez glutenu, bez dodatku cukru, bez konserwantów |
Miód rzepakowy jest miodem najszybciej krystalizującym, niekiedy w ciągu kilku dni po pozyskaniu z ula, a często nawet krystalizuje już w plastrach. Ma delikatny, choć dobrze wyczuwalny zapach oraz bardzo łagodny smak.
Występują w nim olejki eteryczne, związki goryczowe, flawonoidy, biopierwiastki, cholina i kumaryna, a także żelazo, którego przyswajalność z miodu rzepakowego wynosi 63% oraz bor, który wykorzystywany jest do budowy tkanki kostnej oraz prawidłowego funkcjonowania śledziony i tarczycy. Występują w nim też witaminy z grupy B, K, C i kwas nikotynowy, a wysoka zawartość glukozy sprawia, że wykorzystywany jest w leczeniu chorób serca, głównie układu krążenia i naczyń wieńcowych. Nie obciąża też wątroby, a wręcz dodatkowo pobudza i wzmacnia jej właściwości detoksykacyjne.
Miód rzepakowy polecany jest przede wszystkim przy dolegliwościach układu sercowo-naczyniowego. Wzmacnia serce i jego siłę skurczu. Powoduje także rozszerzenie naczyń wieńcowych serca, co poprawia jego dotlenienie i odżywienie oraz zapobiega schorzeniom miażdżycowym. Obniża ciśnienie i wspomaga w uzupełnieniu niedoboru potasu, który korzystnie wpływa na pracę serca. Obecne w miodzie cukry proste sprawiają, że jest on łatwo przyswajalny przez wątrobę, przez co zwiększają jej zdolność do detoksykacji. Występujące w miodzie cholina usprawnia metabolizm tłuszczowy wątroby i polepsza funkcjonowanie pęcherzyka żółciowego. Poza tym wspomaga podstawową terapię w przebiegu choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy. Wykorzystywany jest we wspomaganiu leczenia infekcji gardła, nosa i oskrzeli. Stosowany jest też do walki ze zgagą, wzdęciami, wrzodami żołądka, oraz przyspiesza gojenie się ran wrzodowych i nadżerek. Stosuje się go pomocniczo w chorobach zapalnych i infekcyjnych nerek, pęcherza i cewki moczowej.
Wysoka zawartość glukozy, fruktozy i innych cukrów prostych sprawia, że miód rzepakowy polecany jest w stanach wyczerpania organizmu. Jest on doskonałą odżywką regenerującą - wskazany jest przy długotrwałej pracy fizycznej i umysłowej, gdyż nie tylko odżywia, ale też poprawia myślenie i koncentrację. W przypadku lekkich oparzeń szybkie przyłożenie miodu na oparzoną skórę zabezpiecza ją przed tworzeniem się pęcherzy i rozwojem zakażenia, a stosowany bezpośrednio na chorą tkankę oczyszcza przyspiesza gojenie i bliznowacenie ran.
Brak opinii. Dodaj opinię
Miód rzepakowy polecany jest przede wszystkim przy dolegliwościach układu sercowo-naczyniowego. Usprawnia metabolizm tłuszczowy wątroby i wspomaganiu leczenia infekcji gardła, nosa i oskrzeli.
Podaj imię
Podaj adres e-mail
Napisz opinię
Obsługiwane typy plików: jpg, jpeg, png, gif. Max: 8 MB
Możesz zostawić tylko 1 recenzji dla tego produktu
@CUSTOMER_NAME@
@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@