Chlorella 400 tabletek 100g Oczyszcza View larger
Udostępnij na :

Chlorella 400 tabletek 100g Oczyszcza

Cena 17,90 zł

Ilość

chwilowo brak

Wpisz poniżej swój adres e-mail, a gdy produkt będzie dostępny, otrzymasz na niego powiadomienie.

Wyślij
Wysyłka od 10,90zł
Darmowa dostawa od 249zł
Chlorella 400 tabletek 100g Oczyszcza

Chlorella 400 tabletek 100g Oczyszcza

 

Etykieta produktu
Skład (INCI) Sproszkowana chlorella (Chlorella pyrenoidosa H. Chick - alga) 98 % , substancja przeciwzbrylająca - dwutlenek krzemu, substancja przeciwzbrylająca - sole magnezowe kwasów tłuszczowych.
Opakowanieplastik
Problemy zdrowotneanemia, brak energii, cukrzyca, nadwaga | otyłość, osłabienie odporności, problemy z krążeniem, toksyny | metale ciężkie, stres, zaburzenia trawienia, zaburzenia pamięci
Rodzaj produktuwegetariański, wegański, bez glutenu, bez dodatku cukru, bez konserwantów
Rozwiń etykietę

Chlorella już od bardzo dawna była znana i stosowana w Japonii i Chinach. Jej spożycie w Japonii sięga 200 tysięcy ton rocznie i jest ona na tamtym rynku najpopularniejszym suplementem leczniczym. Obecnie staję się coraz bardziej popularna również w Europie.

Chlorella to mikroskopijna, zielona alga, która zawiera wysoką zawartość składników odżywczych, a także substancji o wysokim znaczeniu biologicznym dla naszego organizmu: niezbędne aminokwasy, nasycone i nienasycone kwasy tłuszczowe, kwasy nukleinowe, witaminy, związki mineralne, enzymy i pierwiastki śladowe.

Skład chlorelli to około 45% białka, 20% tłuszczu, 20% węglowodanów, 5% błonnika oraz 10% związków mineralnych i witamin. Jest znakomitym źródłem witaminy B12, której często brakuje w dietach wegetariańskich i chlorofilu (50 razy więcej niż w lucernie). Białko chlorelli zawiera wszystkie egzogenne aminokwasy i jest bardzo dobrze przyswajalne, chlorella z powodzeniem może być stosowana jako wysokobiałkowy suplement w dietach niskokalorycznych. Białko tej algi zawiera szczególnie dużo lizyny - aminokwasu, którego z kolei, brakuje w diecie z dużą zawartością pszenicy. Chlorella zawiera też ponad dwadzieścia różnych witamin i związków mineralnych. Jest bogatym źródłem karotenu (prowitaminy A), który wzmacnia wzrok oraz chroni i przygotowuje skórę na działanie promieniowania UV. Ponadto występują w niej znaczące ilości żelaza, jodu, cynku i kobaltu.

Oprócz szerokiego spektrum cennych składników odżywczych o wyjątkowości chlorelli świadczą, występujące w niej w dużym stężeniu lub gdzie indziej nie występujące unikalne substancje:

  • Czynnik wzrostu chlorelli (CGF - chlorella growth factor) - jest to złożony zestaw cennych substancji, umiejscowionym w jądrze komórkowym chlorelli, składa się z kwasów nukleinowych, szeregu witamin, aminokwasów, cukrów, kompleksu protein, enzymów i glykoprotein. Czynnik CGF przyspiesza wzrost komórek i oddychanie komórkowe, dzięki niemu możliwy jest podział komórki. Wzmacnia również odporność, ponieważ działa pobudzająco na aktywność limfocytów T, komórek Beta, które chronią przed wirusami, bakteriami oraz innymi mikroorganizmami. Czynnik wzrostu jest niebywale przyjazną substancją dla naszej flory jelitowej, dla przykładu: najbardziej pożądana bakterie w jelitach (Lactobacillus), namnaża się cztery razy szybciej. Chlorella działa zatem na florę jelitową jak probiotyk - sprzyja wzrostowi dobroczynnych drobnoustrojów.
  • Ściana komórkowa - ma zdolność bezpowrotnego wiązania metali ciężkich, pestycydów oraz toksyn, dzięki czemu mogą one być wydalane z naszego organizmu. Jej dobroczynne działanie dotyczące absorbowania toksyn można zaobserwować na podstawie badań nad kacem. Okazuje się, że w 96% przypadków, uczestnicy testu mogli uniknąć nieprzyjemnych dolegliwości związanych z kacem, po zażyciu 4 do 5 gram chlorelli przed spożyciem alkoholu.
  • Chlorellin - substancja zapobiegająca rozwojowi niektórych bakterii, działa jak naturalny antybiotyk, zwalcza bakterie patogenne, bez szkód w naszej naturalnej florze jelitowej.
  • Witamina B12 - chlorella zawiera więcej witaminy B12 niż wątroba wołowa i jest doskonałym źródłem tej witaminy. Podobnie jak inne witaminy z grupy B witamina B12 wpływa pozytywnie na zdrowie psychiczne, zapobiega utracie pamięci i wspomaga koncentrację. Jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania układu krwionośnego i pokarmowego. Przyczynia się do prawidłowego metabolizmu homocysteiny - której nadmiar może być szkodliwy dla zdrowia i spowodować choroby układu krążenia. Witamina B12 bierze również udział w wytwarzaniu czerwonych krwinek w szpiku. W związku z tym jej niedobór może się przyczynić do wystąpienia anemii. Wielu badaczy wskazuje na związek między bardzo niskim poziomem witaminy B12 w organizmie a podwyższonym ryzykiem pojawienia się choroby Alzheimera. Oprócz starzenia się i związanej z tym obniżającej się asymilacji substancji odżywczych, najczęstszymi przyczynami braku witaminy B12 są: chroniczny nieżyt żołądka, nadużywanie alkoholu czy chroniczne zapalenie nerwów. Brak witaminy B12 daje o sobie natychmiast znać. Niszczone są czerwone krwinki, co skutkuje osłabieniem krwi jak i szybkim przemęczaniem się i zaburzeniom ze strony układu nerwowego (drętwienie i uczucie mrowienia, zaburzenia równowagi).
  • Chlorofil - chlorella jest najbogatszym znanym źródłem chlorofilu ze wszystkich naturalnych organizmów, przewyższa ona aż 50 razy lucernę. Chlorofil przypomina hemoglobinę, różnica polega na tym, że podstawowym składnikiem chlorofilu jest magnez, a hemoglobiny żelazo. Chlorofil wykazuje właściwości przeciwnowotworowe, korzystnie wpływa na błony śluzowe przewodu pokarmowego stanowiące naturalną barierę dla toksyn, przyspiesza gojenie się ran, zwiększa ilość czerwonych krwinek, neutralizuje nieprzyjemny zapach ciała, a także oczyszcza jelita i wątrobę.


Poza niebywałą ilością składników odżywczych chlorella posiada elementy, które odpowiadają za wzmocnienie układu odpornościowego, poprawę pamięci i koncentracji. Jest niezwykle pomocna w schorzeniach takich jak reumatyzm, artretyzm, cukrzyca, zaburzenia ciśnienia, trawienia i wchłaniania, a także w infekcjach wirusowych, bakteryjnych i grzybicach. Chlorella posiada zdolność wiązania toksyn, a także przyspiesza ich eliminację, dzięki czemu wykazuje właściwości odtruwające i oczyszczające organizm.

Dla kogo?
Chlorella polecana jest wszystkim, niezależnie od wieku, a w szczególności tym, którzy cierpią na jakiekolwiek niedobory w organizmie i chcą oczyścić organizm z szkodliwych substancji, co przy dzisiejszej diecie, stylu życia i poziomie zanieczyszczeń środowiska dotyka większości naszego społeczeństwa. Szczególnie polecam osobom z osłabioną odpornością, przemęczonych i zestresowanych. Chlorella jest skuteczna w walce z nadciśnieniem, przynosi też ulgę przy zaparciach i wzdęciach.

  • dla wegetarian i wegan oraz osób przebywających na diecie niskobiałkowej
  • dla osób cierpiących na zaparcia i inne dolegliwości w obrębie układu pokarmowego
  • dla osób z niedokrwistością, osłabionym układem odpornościowym, anemii
  • dla osób wystawionych na długotrwałe zanieczyszczenie środowiska
  • w celu regeneracji i rekonwalescencji organizmu narażonego na długotrwały stres lub inne obciążenia
  • przy schorzeniach skórnych, ciężko gojących się ranach, oparzeniach
  • po zabiegach operacyjnych, napromieniowaniu
  • w profilaktyce przeciwnowotworowa

Pomocna w schorzeniach chronicznych, takich jak: reumatyzm, artretyzm, cukrzyca, nadciśnienie, zaburzenia trawienia i wchłaniania, infekcje wirusowych, bakteryjnych i grzybicze, nowotwory, otyłość, zapalenie stawów, marskość wątroby, wrzody żołądka, dwunastnicy, jelit, hemoroidy, astma, nieświeży oddech, stany zapalne, zwyrodnienia, zaparcia, krwawienie dziąseł, alergie, depresja, przewlekły stres, niedobory składników odżywczych, anemia.

Właściwości

  • dostarcza organizmowi cennych substancji takich jak aminokwasy, witaminy, związki mineralne, kwasy tłuszczowe i pierwiastki śladowe
  • źródło witaminy B12, beta-karotenu i chlorofilu
  • zawiera chlorelin, który działa jak naturalny antybiotyk
  • oczyszcza organizm z toksyn i metali ciężkich
  • pochłania bakterie chorobotwórcze i toksyczne substancje z organizmu
  • posiada właściwości przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne oraz przeciwgrzybiczne
  • czynnik wzrostu chlorelli CGF - działa podobnie jak probiotyk i wspiera system immunologiczny
  • reguluje pracę jelit i pomaga w przypadku zaparć i biegunek
  • wpływa pozytywnie na przyjazną florę bakteryjną w układzie pokarmowym
  • w przeciwieństwie do antybiotyków niszczy bakterie patogenne
  • pobudza wzrost makrofagów, które pochłanianiają i niszczczą szkodliwe komórki
  • pomaga leczyć reumatyzm, cukrzycę, zaburzenia ciśnienia i trawienia
  • wspomaga leczenie niedokrwistości
  • poprawia kondycję psychiczną i fizyczną
  • wspomaga gojenie ran
  • neutralizuje zapach potu

Zastosowanie

Zaleca się spożywać 2-3g chlorelli tj. 9-13 tabletek dziennie, jednorazowo lub podzielone na 2-3 dawki. Przyjmować w trakcie posiłku, popijając duża ilością wody.

Uwaga: u osób wrażliwych na początku przyjmowania spiruliny mogą pojawić się wypryski, trądzik, opryszczka lub wysypka. Nie należy się tym martwić, nie są to objawy alergii, ale przejaw oczyszczania organizmu z toksyn.

Opinie

Średnia ocena

0.0
0 Opinia
Doskonały 0
Dobry 0
Średni 0
Słaby 0
Straszny 0
  • Opinii (0)
@COMMENT_AVATAR@
(@COMMENT_GRADE@)
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@

@COMMENT_TITLE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_IMAGES@
@COMMENT_VIDEOS@
Czy ta opinia jest pomocna? @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENTS_NB@ Napisz komentarz
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @REPLIES_NB@ Reply
@COMMENT_AVATAR@

@CUSTOMER_NAME@

@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Odpowiedz

30 innych produktów z tej samej kategorii